Kemi

Beregning af pH

19. november 2008 af nørd240 (Slettet)

Hej der er en opgave som jeg har lidt svært ved at løse.

Opgaven lyder således : Der tilsættes 20 mL 0,100 NaOH  til  100 mL rent vand.

Beregn pH i blandingen ?

Håber der er nogen der kan forklare mig hvordan jeg skal løse den.


Brugbart svar (3)

Svar #1
19. november 2008 af mathon

beregn pOH

og benyt
ved 25°C
gælder

pH = 14 - pOH


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. november 2008 af ganjabank (Slettet)

Da NaOH er en stærk base, benytter du pOH-formlen for stærke baser:

pOH = -log(c(B))

c(B) som er basens formelle koncentration udregnes efter fortyndingsloven:

c(efter) = (c(før) x V(før)) / V(efter)

Du indsætter dine tal:

c(efter) = (0,100M x 0,02L) / 0,12L

c(B) = 0,01667M

Koncentrationen indsættes i pOH-formlen:

pOH = -log(0,01667)

pOH = 1,778

Nu beregnes pH efter formlen:

pH = 14 - pOH

pH = 14 - 1,778

pH = 12,22


Svar #3
20. november 2008 af nørd240 (Slettet)

Tak for hjælpen tænkte også på denne  Cefter formel.

Men Tak


Skriv et svar til: Beregning af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.