Matematik

Rumfang

19. november 2008 af louise-birch (Slettet)

Jeg har to funktioner

f(x)= 4*sqrt(x-1) og g(x)= -1/5x^2 +2x+3

Graferne for funktionerne afgrænser sammen med koordinatakserne en punktmængde,der har et areal. Funktionerne bruges som model for fremstilling af en træskål, som dannes, idet punktmængden M drejes 360 grader omkring x- aksen.

Bestem skålens trærumfang.
Jeg ved godt, hvad det er for en formel jeg skal bruge, men jeg kan ikke gennemskue grænserne. Og jeg synes ikke rigtigt, at min graf hjælper mig.

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2008 af Sherwood (Slettet)

TEGN!!


Svar #2
19. november 2008 af louise-birch (Slettet)

Mit problem er at det er to forskellige grafer der afgrænser området hvoraf den ene kun har en skæring med x-aksen.
Jeg har formlen V=pi*integrale a og b (nulpunkter) f(x)^2 dx
men hvordan bruger jeg de to funktioner i denne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2008 af mathon

graferne skæres i (5,8)

grafen for f(x) skærer x-aksen i (1,0)

Vtrærumfang = π*05∫g2(x)dx - π*15∫f2(x)dx


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2008 af mathon

integralregningsmæssige detaljer
se
http://peecee.dk/upload/view/141004


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.