Matematik

ligning for tangent!!? søges hjælp

25. november 2008 af Mette40 (Slettet)

Hey, jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig med denne opgave, som jeg er faret vild i:

Funktionen f er givet ved f(x) = 3x^2-6x+5

Bestem en ligning for den tangent, der har rørngspunktet i (2,f(2)).

Bestem en ligning for den tangent, der er parallel med 3y+27 = 9x.

p.f tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2008 af Kbka (Slettet)

f(x) = 3x^2-6x+5 <=> f(2)=3(2)^2-6(2)+5=5

f'(x)=6x-6 <=> f'(2)=6

f(x)-f(x0)=f'(x)(x-x0) <=> f(x)=6x-6*2+5=6x-7
 


tangenten der er parralel med linjen har sammen hældning 

3y+27 = 9x <=>y=3x-9

y'=3

f'(x)=6x-6=3 <=> x=9/6=3/2

indæst denne x i f(x), og så kan du indsætte i tangentligningen...
 

/Kbka


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2008 af Isomorphician

- Find punktet (2, f(2))

- Find f'(x)

- Find f'(2)

Brug:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0) til at finde tangentens ligning.

.....

Isoler y, aflæs hældningskoefficienten, og brug ovenstående ligning igen.


Svar #3
25. november 2008 af Mette40 (Slettet)


#1
kbka, forstår ikke helt hvad der skal gøres i den nederste del.

3y+27 = 9x <=>y=3x-9

y'=3

f'(x)=6x-6=3 <=> x=9/6=3/2

indæst denne x i f(x), og så kan du indsætte i tangentligningen...
 


Svar #4
25. november 2008 af Mette40 (Slettet)

altså :

f(x) = 3* 3/2 - 6*3/2+5 ?


Skriv et svar til: ligning for tangent!!? søges hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.