Matematik
logaritmeeksperter søges
21. oktober 2004 af
Matti17 (Slettet)
Okay, logeksperter... Please hjælp med at se flg. opgaver igennem da jeg skal til prøve i morgen (gør gennemgående fejltyper, f.eks. hvis jeg har misforstået hvad log^2(x) betyder):
---
13) log(sqrt(x)) = 2 <=> sqrt(x) = 10^2 <=> x = 10^4
14) ln^2(x) = 4 <=> x = (e^2)^4 = e ^8
15) log^2(x) = 1 <=> x = (10^2)^1 = 100
16) log(x^2) + log(x) = 6 <=> y^2+y-6 = 0, hvor y = log(x) <=> log(x) = -3 V log(x) = 2 <=> x = 1/1000 V x = 100
16) log(x^2) + log(x) = 6 <=> 3log(x) = 6 <=> log(x) = 3 <=> x = 10^3 = 1000
17) ln(x^3) - 2ln(x) = -2 <=> ln(x) = -2 <=> x = e^(-2)
---
13) log(sqrt(x)) = 2 <=> sqrt(x) = 10^2 <=> x = 10^4
14) ln^2(x) = 4 <=> x = (e^2)^4 = e ^8
15) log^2(x) = 1 <=> x = (10^2)^1 = 100
16) log(x^2) + log(x) = 6 <=> y^2+y-6 = 0, hvor y = log(x) <=> log(x) = -3 V log(x) = 2 <=> x = 1/1000 V x = 100
16) log(x^2) + log(x) = 6 <=> 3log(x) = 6 <=> log(x) = 3 <=> x = 10^3 = 1000
17) ln(x^3) - 2ln(x) = -2 <=> ln(x) = -2 <=> x = e^(-2)
Svar #2
21. oktober 2004 af Peden (Slettet)
Ser da meget rigtigt ud.
Husk at det er nemt at gøre prøve i sådanne ligninger, sæt X ind i den opgivne ligninger, smæk ind på lommeregner og hvis det giver det rette tal, så er chancen der nok for en rigtigt udført opgave.
Husk at det er nemt at gøre prøve i sådanne ligninger, sæt X ind i den opgivne ligninger, smæk ind på lommeregner og hvis det giver det rette tal, så er chancen der nok for en rigtigt udført opgave.
Svar #3
21. oktober 2004 af frodo (Slettet)
14) ser mig lidt mærkelig ud:
ln^2(x)=4 <=> ln(x)=sqrt(4)=2 <=> x=e^2
tilsvarende i 15)
16) 3log(x)=6 <=> logx=2! Og IKKE 3..
ellers ok!
ln^2(x)=4 <=> ln(x)=sqrt(4)=2 <=> x=e^2
tilsvarende i 15)
16) 3log(x)=6 <=> logx=2! Og IKKE 3..
ellers ok!
Svar #5
21. oktober 2004 af frodo (Slettet)
hmm.. x>0! log(10^-2)=-2
log kan godt være negativ, "indmaden" må bare ikke
log kan godt være negativ, "indmaden" må bare ikke
Skriv et svar til: logaritmeeksperter søges
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
