Matematik

ligning for tangent

25. november 2008 af Rasmus1337 (Slettet)

Hey, skal bestemme ligningen for en tangent for funktionen f

f(x) = x^2+5x+1

der er parrallel med linjen

y=x-8

ved bare ikke hvad jeg skal når jeg har sat f i f'?

altså hvordan jeg sætter den sammen med den paralelle linje

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2008 af Isomorphician

Hvad er hældningskoefficienten for linjen?


Svar #2
25. november 2008 af Rasmus1337 (Slettet)

7


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2008 af Isomorphician

y = ax + b, hvor a er hældningskoefficienten.

Hvad er så hældningskoefficienten for den linje som tangenten skal være parallel med?


Svar #4
25. november 2008 af Rasmus1337 (Slettet)

hov, det er 2 så


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2008 af Isomorphician

y = x - 8

eller

y = 1*x - 8


Skriv et svar til: ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.