Matematik

Rente

26. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg har tidligere idag oprettet et spørgsmål herinde, da jeg ikke helt har forstået at regne disse rente opgaver. Og nu sidder jeg med denne. Er der en, som kan hjælpe mig igang, så kan det være, jeg kan se mig ud af de andre også

På en opsparingskonto indsættes hvert år 3000 kr. Renten er 2,4% om året. Hvad står der på kontoen umiddelbart efter den 10. indbetaling?
Derefter indsættes der ikke flere penge på kontoen. I de næste 4 år er renten stadig 2,4% om året. Hvad står der på kontoen efter disse 4 år?
Renten ændres nu til 1,8% om året. Hvor mange år går der derefter, inden beløbet på kontoen når op over 40.000 kr:?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2008 af dnadan (Slettet)

1) Benyt annuitetsformlen:

An=y*((1+r)^n-1)/r)

2) Benyt renteformlen:

Kn=K0*(1+r)^n , hvor K0 er fundet i 1)

3) Det samme her, hvor K0 er fundet i 2)


Svar #2
26. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

okay så.

1) (3000 * (1,024^10) -1)/0,024 = 158415   Det er da liiidt for højt ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2008 af niceguy (Slettet)

det er rigtigt det er alt for højt, ved ikke om du har lavet en fejl med () men kan sige at den første giver 33456. har ikke længere min matematik c bog så kan ikke finde formelen men det fremtidsværdien for annuitetsregning du skal bruge.

kan jeg sige da jeg har regnet den ud i finance (pogram på lommeregneren). den næste giver 36785.  de sidste ved jeg ikke helt vordan man regner præcist ud men det er et sted mellem 4,5 og 5 år.


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.