Matematik

den afledede funktion.... hjæælp!?

26. november 2008 af marlene1 (Slettet)

Heey..

1) hvordan finder jeg den afledte funktion af f(x) = -3x(x^2+x^0,5)

skal der ganges ind i parentesen? ..

2) f(x) = (2x^2-x)√x

    f '(x) = 4x-1/2*√x

er ikke sikker på den nederste, så håber på noget hjælp..


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #0: Du kan med fordel gange ind i parantesen og så differentiere. Samme i den nederste. Husk på, at √x = x^½


Svar #2
26. november 2008 af marlene1 (Slettet)

hvordan gør jeg det ;s


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #1: Ganger ind i parantesen?


Svar #4
26. november 2008 af marlene1 (Slettet)

Nej differentierer, altså hvis jeg bare fik et bud på den øverste, kan jeg lave den nederste?


Skriv et svar til: den afledede funktion.... hjæælp!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.