Matematik

Lille hjernevrider

26. november 2008 af poorlaura (Slettet)

Heey alle, her er en hjernevrider som min hjerne ikke er god nok til at vride hehe :b håber i vil hjælpe

Allan, Bent, Curt og Dan tager en taxa hjem og stiger af i den nævnte rækkefølge. Da de ikke kører lige langt, enes de om, at Bent skal betalte 10 kr. mere end Allan, at Curt skal betalte 10 kr. mere end Bent, og at Dan 10 kr. mere end Curt. Regningen lød på 500 kr.

Hvor meget betalte den enkelte?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2008 af CasperWL (Slettet)

500 / 5 = 100 kr. skal de betale værd i første omgang. Da de alle fire skal betale 10 kr. mere end de andre som der bliver beskrevet, skal de betale 100 kr ialt. vær. SKulle jeg mene.  


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2008 af MigM (Slettet)

Allan = x
Bent = x + 10
Curt = x + 10 + 10
Dan = x + 10 + 10 + 10

Ialt kostede det 500kr.

ud over det samlet beløb de alle skulle betale (altså x) er det ialt: 10+10+10+10+10+10= 60kr

500kr - 60kr = 440kr

De er 4 og skal ALLE betale lige meget af de 440 så: 440/4 = 110

Allan skal derfor betale: 110
Bent skal derfor betale: 110 + 10 = 120
Curt skal derfor betale: 110 + 10 +10 = 130
Dan skal derfor betale: 110 + 10 + 10 + 10 = 140

:o)


Skriv et svar til: Lille hjernevrider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.