Matematik

Hjælp til opgave - Cirkel

27. november 2008 af geribif (Slettet)

Opgave 12 side 334 systime mat A:

En cirkel bestem ved ligningen (x-4)^2+(y-4)^2-9=0

Opgave a) og b) er løst ! 

c)

Cirklen indholder to punkter med anden koordinaten 5. besten x-koordinaten til disse punkter

d)

Linien L bestemt med ligningen y-x+3=0 skære cirklen i to punkter.

Bestem koordinaterne til disse punkter. 

Jeg håber at, der er nogle som kan bidrage med lidt hurtig hjælp ! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2008 af Jannik.rl (Slettet)

 c) Du skal indsætte 5 på y's plads og så løse ligningen, som så er en andengradsligning.

d) Du indsætter liniens ligning i cirklens, ved at du isolerer ex. y i liniens ligning og indsætter det i cirklens ligning. Så har det et par x-koordinater. Du finder så dine y-koordinater ved at indsætte disse på skift i liniens ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2008 af mathon

c)
(x-4)2+(y-4)2 = 9

(x-4)2 = 9 - (y-4)2

x = 4 ± (9 - (y-4)2)0,5

xo = 4 ± (9 - (5-4)2)0,5

d)
skæring kræver
(xo-4)2+(yo-4)2- 9 = 0 og yo-xo+3 = 0
hvoraf
yo-xo+3=0 ⇔ yo = xo-3 som indsat i (xo-4)2+(yo-4)2- 9 = 0
giver

(xo-4)2+(xo-3-4)2- 9 = 0, som reduceres til

xo2 - 11xo + 28 = 0...................

 


Skriv et svar til: Hjælp til opgave - Cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.