Matematik

løsning til ligningen

27. november 2008 af Bøw (Slettet)

Der er givet følgende fifferentialligning:

y'-y = 3ex Cos(x)

Vis at f(x)=3exSin(x) er løsning til ligningen.

f ' (x) = 3exCos(x) + 3exSin(x)

Så kan jeg ikke komme vidrere??


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2008 af Jannik.rl (Slettet)

 Du indsætter f(x) og f'(x) i dit øverste udtryk, hvilket kaldes at gøre prøve. Hvis dine sider (ved at reducere en lille smule) er ens, er f(x) løsning til differentialligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2008 af mathon

f '(x) = y' = 3*ex*sin(x) + 3*ex*cos(x)

y'-y   beregnes

y'- y = 3*ex*sin(x) + 3*ex*cos(x)  - 3exsin(x) = 3*ex*cos(x)

i overensstemmelse med det givne


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2008 af Jannik.rl (Slettet)

 Ja netop.


Skriv et svar til: løsning til ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.