Matematik
SIMPELT problem... men mangler hurtig hjælp!!!!!!!!!
22. oktober 2004 af
jkl (Slettet)
Hej..
Jeg sidder med et mat stykke.
Det er under keglesnit på mat A. Altså beregning af cirkler..
Jeg har følgende ligning: y=-2x+6
nu skal jeg så finde afstanden til punktet (5,6)... hvordan gør jeg det??
a er vel -2 men er b så +6?? og hvad er c så??
Mangler hurtig hjælp.. plz!!
Jeg sidder med et mat stykke.
Det er under keglesnit på mat A. Altså beregning af cirkler..
Jeg har følgende ligning: y=-2x+6
nu skal jeg så finde afstanden til punktet (5,6)... hvordan gør jeg det??
a er vel -2 men er b så +6?? og hvad er c så??
Mangler hurtig hjælp.. plz!!
Svar #1
22. oktober 2004 af iB (Slettet)
Kan du ikke bruge #5 eller #6 i denne tråd: https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=60299 ?
Svar #2
22. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)
Skriv din linje som [[x][y]]=[[a][b]]+ø[[s][t]]
Hvor (a,b) er et punkt på linien og [[s][t]]er din retningsvektor.
Find nu en vektor k mellem (a,b) og (5,6). Vi vil gerne have denne ned på [[s][t]] så brug din formel for projicering - vi kalder den nye vektor h.
Find IhI og IkI. Du har nu to sider i en retvinklet trekant. IkI er værdien for hypotenusen, IhI en katete.
Hvad med at bruge Pythagoras?
Hvor (a,b) er et punkt på linien og [[s][t]]er din retningsvektor.
Find nu en vektor k mellem (a,b) og (5,6). Vi vil gerne have denne ned på [[s][t]] så brug din formel for projicering - vi kalder den nye vektor h.
Find IhI og IkI. Du har nu to sider i en retvinklet trekant. IkI er værdien for hypotenusen, IhI en katete.
Hvad med at bruge Pythagoras?
Skriv et svar til: SIMPELT problem... men mangler hurtig hjælp!!!!!!!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
