Matematik

Endnu en 2. gradsligning

30. november 2008 af Macduster (Slettet)

Jeg har set der er et par andre tråde om denne slags opgaver, men jeg fatter ik helt hvad der skrives dér...så laver lige min egen:)

9x^2 + 9x -4 = 0

jeg ved ik hvordan jeg skal gå frem... jo, det er noget med at a=9 b=9 c=-4 men hvordan er det jeg skal bruge dem videre?

Bonus: Grundmængden, er den ikke bare G={xeR} ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Løs den som du normalt løser andengradsligninger. Dvs., find diskriminanten og indsæt i løsningsformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2008 af juventuz (Slettet)

d=b2-4ac

x=(-b±√d)/(2a)

Hvis du nu ikk kunne finde dette... :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2008 af mathon

d = b2 - 4ac = 92 - 4*9(-4) = 81 +144 = 225 = 152

√(d) = √(152) = 15

x = (-b ± √(d))/(2a) = (-9 ± 15)/(2*9) = (-9 ± 15)/18

x = 1/3   v  x = -4/3


Svar #4
30. november 2008 af Macduster (Slettet)

Er det rigtigt indtil videre så? - hvis I kigger på den vedhæftet fil...

Vedhæftet fil:Dok2.doc

Svar #5
30. november 2008 af Macduster (Slettet)

Hov! bare glem det dér første....det var en fejl :) (9x^2 + 9x = 0 + 4)


Skriv et svar til: Endnu en 2. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.