Kemi

Beregning af PH for Ammoniak

30. november 2008 af sille69 (Slettet)

hejsa,

jeg er lige igang med en rapport her og pludselig bliver jeg fuldstændig i tvivl...  

hvis jeg skal beregne PH-værdien for NH3→  N2 + H+ ,så skal jeg da finde Pka  værdien for NH3 ikke?

og hvis ja hvad er den så???- kan ikk finde oplysningerne i min bog.

og vil det så ikke nogenlunde komme til at se sådan her ud:

NH3 har en konc. på [2 M]

                             NH3 → N2 + H+

start konc.           2         0        0

ligevægt            2-x         x         x

ka= x2 / (2-x)  ≈ x2/2                    hvilket så fører til x= √(ka * 2)

og x sættes så ind i formlen for PH = -log [H+]

håber i kan hjælpe...

mange takker sille :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2008 af mathon

NH3 → N2 + H+

                                       2NH3(g)   ---> /<---   N2(g)   +   3H2(g)

 og har intet med en vandig opløsning af NH3 at gøre


Svar #2
30. november 2008 af sille69 (Slettet)

okay....nu er jeg officielt forvirret???

hvor kom vandig opløsning ind i billedet???

skal jeg ikk bare bruge den rigtige Pka værdi og så følge den udregning jeg var igang med??


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2008 af mathon

for en vandopløst ammoniak:


                               NH3(aq)  +   H2O(l)   ---> /<---   NH4+(aq)    +   OH-(aq)        

                                            [NH4+(aq)]*[OH-(aq)]/[NH3(aq)] = Kb

hvilket ikke er tilfældet...


Svar #4
30. november 2008 af sille69 (Slettet)

aaahhh, så gav det mere mening... mange tak :)


Skriv et svar til: Beregning af PH for Ammoniak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.