Matematik

optimering af firkant areal med skillevæg!

30. november 2008 af bobbybabz (Slettet)

Af 500m hegn skal der laves en rektangulær indhegning med en skillevæg!
Find det størst mulige areal af indhegningen (optimering/maksimering)
og hvad længde og bredde skal være for at få størst mulig areal!

_____________________________
l                         l                                         l
l                         l                                         l
l                         l                                         l
l___________l_________________ l

Jeg starter med at sætte den op i en ligning :
500 = 3y + 2x
og så skal jeg vel sætte ind i areal ligningen så
A(x) = x*y
og så er jeg lidt lost!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2008 af Isomorphician

Isoler y eller x i den første ligning og substituer udtrykket i den anden ligning.


Svar #2
30. november 2008 af bobbybabz (Slettet)

Så:
A (x) = X * ((500-2x)/3)

skal jeg så sætte A(x) = 0 eller hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2008 af Isomorphician

Gang parentesen ud og find A'(x) = 0


Svar #4
30. november 2008 af bobbybabz (Slettet)

fandt lige ud af det (: tak for hjælpen


Svar #5
30. november 2008 af bobbybabz (Slettet)

okay...
a(x) = x*((500-2x)/3) = 500/3 x - 2/3 x2

a´(x) = -2/3x + 500/3
a´(x) = 0 <=> 0= -2/3 x + 500/3 <=>
X=500/3 * 3/2
X= 250

MEN!! det kan jo ikke passe da de 2 x sider alene tilsammen vil give 500?
og så mangler vi jo 3 y sider som også skal regnes med?


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. november 2008 af Isomorphician

f(x) = (2/3)x2

f'(x) = (4/3)x


Svar #7
30. november 2008 af bobbybabz (Slettet)

når ja for satan! dumt! ked af at forstyrre og tak for hjælpen (:


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2009 af Emilio-bb (Slettet)

Tak for hjælpen

feed the horse


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. december 2011 af Brisha17 (Slettet)

#3


Gang parentesen ud og find A'(x) = 0


Skriv et svar til: optimering af firkant areal med skillevæg!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.