Matematik

beregn ligning for tangent

01. december 2008 af niicki (Slettet)

hejsa

jeg har fået en opgave jeg er kørt lidt fast i så hvis der er en der kan hjælpe ville det bare redde min jul :)

opg. lyder:  f(x)= 2x^3-3x^2-10x+1

grafen har to tangenter der er parallelle med y=2x+3

bestem røringspunkter til de 2 tangenter?

på forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2008 af mathon

f '(x) = 2


Svar #2
01. december 2008 af niicki (Slettet)

#1

fordi a=2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2008 af juventuz (Slettet)

#2 Nej, f´(x)=2 skal løses, idet tangenten er parallel med linjen, de rhar en hældning på 2 (ved ikk, om du mente a i andengradspolynomiet eller for linjen


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2008 af juventuz (Slettet)


Svar #5
01. december 2008 af niicki (Slettet)

#4

mange tak for hjælpen nu sidder den der og jeg lover aldrig at glemme den igen :)

go aften til jer alle...


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2008 af mathon

...og reddet jul!!!:-)


Svar #7
01. december 2008 af niicki (Slettet)

ja og ikke at forglemme julen :)

ho ho ho ;)


Skriv et svar til: beregn ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.