Kemi

gram om til liter

02. december 2008 af svendsensmand (Slettet)

Hvordan får jeg omregnet 488.6g kuldioxid(CO2) om til L (liter)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2008 af mathon

   ved hvilket tryk og hvilken temperatur?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2008 af Ahlto (Slettet)

Vha. idealgasligningen: n=(p*V)/(R*T) og ligningen n=m/M

M for CO2 er 44g/mol, p (tryk) kan vi regne med er 101,325 kPa (svarer til 1 atm), R (gaskonstanted) er 8,314 J/(mol*K) (bemærk at J/(mol*K) er enheden, altså ikke noget, du skal regne ud) og T er kelvintemperaturen, som vil være 293 ved stuetemperatur.

Ligningen er altså

m/M=(p*V)/(R*T)

0,4886/44=(101,325*V)/(8,314*293)

V=0,267 L


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2008 af Ahlto (Slettet)

Mathon: Mon ikke det er stuetemperatur og normaltryk?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2008 af mathon

i følge idealgasligningen

V = (m/M)*(RT/p)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2008 af mathon

molarrumfanget ved 20° og 1 atm er 24,04 L

V = (488,6 g)/(44,01 g/mol)*(24,04 L/mol) = 266,896 L


Svar #6
02. december 2008 af svendsensmand (Slettet)

bliver det ikke 267.187L ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. december 2008 af mathon

#2

med dine valgte enheder, bliver volumen-enheden m3

hvoraf
V = 0,267m3 = 267 L


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. december 2008 af Ahlto (Slettet)

Åh ja, sorry, min fejl. Det er selvfølgelig i m3, ikke L. Det burde jeg have set. Tak.


Svar #9
02. december 2008 af svendsensmand (Slettet)

Det er mig der takker :-)

Godaften.


Skriv et svar til: gram om til liter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.