Kemi

PH beregning - bufferopløsning

02. december 2008 af banjodk (Slettet)

Hej

Jeg har fremstillet følgende bufferopløsning:

HSO4-  +  H2O ⇔  SO42-  +  H3O+ 

V=500 mL
c=0,1 mol

Målt pH: 7,24

Vi  skal beregne pH-ændringen ved tilsætning af bla. 2 mL natriumhydroxid. Hvordan beregner man pH i dette tilfælde?

På forhånd tak :)


Svar #1
02. december 2008 af banjodk (Slettet)

 ups mente selvfølgeligt pufferopløsning, men tæt nok på....


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2008 af mathon

...ikke noget "ups"
da
det hedder begge dele
 

...du skal kende de 2 mL natriumhydroxids molaritet


Svar #3
02. december 2008 af banjodk (Slettet)

 Tak for svaret, den er på 0,100 mol/L. Hvilken formel kan man anvende for at beregne pH i dette tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2008 af mathon

pH = 1,72 passer, så måske

pH = 7,24 er en skrivefejl


Svar #5
02. december 2008 af banjodk (Slettet)

pH = 7,24 er pH-værdien inden der tilsættes de 2 mL NaOH til 100 mL af pufferopløsningen. Efter de 2 mL er tilsat ændres pH til 7,21. Dette er målte værdier, det er beregningerne jeg er i tvivl om.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2008 af mathon

og du er sikker på ,at der var tale om

HSO4- / SO42-


Skriv et svar til: PH beregning - bufferopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.