Matematik

Minimum og maksimum

04. december 2008 af surfact1 (Slettet)

En funktion f er bestemt ved

f(x)=x/x^2 - 2x  + 9

Bestem f'(x) og beregn de lokale ekstremumssteder for f

Jeg har differantieret og fået 3 og -3 som ekstremumssteder

Beregn den eksakte værdi af såvel minimum som maksimum for f

Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal gøre det..


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2008 af Bankier (Slettet)

Du har beregnet hvor tangentens hældning er 0, dvs ekstemumspunkter.

For at finde de sammenhørende y -værdier skal du sætte

x = 3  ind i f(x) = x/x2 -2x + 9

Herefter

x = -3 ind i f(x) = .:::::::::::

Herefter løse f(x) = y

Okay?


Svar #2
04. december 2008 af surfact1 (Slettet)

Men hvorfor skal jeg løse f(x)=y?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2008 af Bankier (Slettet)

Det er ikke ningen ligning

funktionen af x er lig med y

f(x) = ax +b

y = ax + b

Det er det samme


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2008 af Bankier (Slettet)

ningen------nogen


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2008 af Bankier (Slettet)

For x = 3

3/32-2*3+9 = y = 1/3-15

For x = -3

-3/-32-2*-3+9 = y = -1/3+15


Svar #6
04. december 2008 af surfact1 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt, hvordan du har fået det resultat.. Jeg har fået y til at være 1/4 ved x=3, og -1/8 ved x=-3


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2008 af Bankier (Slettet)

undskyld det er mig der sover

, men ved X = 3

y = 3/32 -2*3+9 = y = 1/3-6+9 = 1/3+3 = 10/3

For x = -3

y = 3/(-3)2 -2*(-3)+9 = y = 1/3+6+9=1/3+15


Svar #8
04. december 2008 af surfact1 (Slettet)

Hvorfor adderer du 3 til når x=3 og 15 når x=-3 til y-værdierne?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. december 2008 af Bankier (Slettet)

Det er jo det din forskrift giver

ex

X =3

3/3^2  -  2 * 3 + 9 = 1/3 - 6 + 9 = 1/3+3 = 10/3

ok?


Svar #10
04. december 2008 af surfact1 (Slettet)

Brøkstregen er for hele nævneren.. Desuden er 3^2 lig med 9...


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. december 2008 af Bankier (Slettet)

Ok, så prøv at sætte nogle parenteser


Skriv et svar til: Minimum og maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.