Matematik

brug for hjælp: "differentialregning"

04. december 2008 af pendan (Slettet)

Jeg har nogle problemer med at regne følgende opgave:

Gør rede for at følgende funktion

g(x)=(1/kvadratroden af x)-x^3

x > 0, er aftagende.

E


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2008 af Bankier (Slettet)

Differentier g(x)

her finder du hældninger

Sæt gmærke(x) = 0, solve x

se derefter på monotoniforholdene


Svar #2
04. december 2008 af pendan (Slettet)

Jamen når jeg siger g'(x)=0 får jeg et svar på min TI-89 der siger "false" ? :s det er der jeg går i hak.. :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2008 af Bankier (Slettet)

jeg differentierer for dig

gmærke(x) = -3x^2 - (1/(2*x3/2))


Svar #4
04. december 2008 af pendan (Slettet)

ja dette udtryk for jeg også.. men hvis du så prøver at sige g'(x)=0 nu, så vil du se at lommeregneren ikke kan regne det ud? det kan den ikke hos mig..


Skriv et svar til: brug for hjælp: "differentialregning"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.