Fysik

hvilken formel?

07. december 2008 af lalalayba (Slettet)

hvad viser vægten?

Loddet er af jern.

mlod= 100g

Desitet af jern= 7,83 g/cm(i 3.)

Før loddet kommes i, er der 1 liter vand og bægeret vejer 100g.

hvilken formel skal jeg brug til at beregne denne sp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Opskriv Newtons anden lov for systemet. Der virker en nedadgående tyngdekraft og en opadgående opdrift.


Svar #2
07. december 2008 af lalalayba (Slettet)

hvordan er den anden lov??-- er det..

En genstand der ikke er påvirket af en kraft vil ligge stille eller bevæge sig med konstant fart.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2008 af mathon

F = m*a

her

F = m*g


Svar #4
07. december 2008 af lalalayba (Slettet)

eller to masser påvirker hinanden med lige store og modsat rettede kræfter?


Svar #5
07. december 2008 af lalalayba (Slettet)

ups..!!!!

så Fop = 100 g * 9,8N/kg eller?


Svar #6
07. december 2008 af lalalayba (Slettet)

men der står jo bare hvad vægten vil vise..?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

#6 Find formlen for opdrift. Du har kun inkluderet tyngdekraften


Svar #8
07. december 2008 af lalalayba (Slettet)

hm..

formlen for opdrift er joFop= Densiter*volume*g.  ik


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jo, det er vist rigtigt.

Nu har du at Fop-Ftyngde=0 fordi systemet ikke accelerer.

Prøv nu.


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. december 2008 af mathon

...opdriften er lig med tyngden af den fortrængte mængde vand...


Svar #11
07. december 2008 af lalalayba (Slettet)

så 7,83 g/cm(3.)* Jeg har jo ik volumen?


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. december 2008 af mathon

Vfortrængt = Vlod = m/ρ = (100 g)/(7,83 g/cm3) = 12,7714 cm3



Svar #13
08. december 2008 af lalalayba (Slettet)

men er det her ikke bare en mellem regning?


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. december 2008 af mathon

Fopdrift = m*g = V*d*g = (0,0127714 dm3)*(1 kg/dm3)*(9,82 m/s2) = 0,1254 N


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. januar 2009 af farfarfar (Slettet)

du skal bruge archimedes lov om opdrift.

et legemes opdrift er det samme som tyngdekraften af den fortrængte mængde luft.

Fop = m*g


Skriv et svar til: hvilken formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.