Matematik

Det haster virkelig !! Hjælp

08. december 2008 af GG_AY (Slettet)

Hej !

Plz , jeg har brug for hjælp - det haster virkelig !

Opgaven lyder :

En åben kasse skal have rumfanget 144 L = 144000 cm3 . Kassen skal være dobbelt så lang som den er bred. Bestem kassen dimentioner, så overfladen bliver mindst muligt.

Hjælp mig !


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2008 af Suzan3 (Slettet)

Først skal du opstille et udtryk med x som ubekendt som angiver rumfanget af kassen. Det er bare at bruge rumfangsfomlen for en kasse. Dette sætter du lig det tal du har fået oplyst.

Til sidst differentierer du og sætter differentialkvotienten lig 0 og får en x værdi.


Svar #2
08. december 2008 af GG_AY (Slettet)

Jamen det er præcis det med at opstille et udtryk med x som ubekendt jeg ikke kan . Jeg har prøvet, og det giver et tal istedet for en ligning . x'erne går altså ud med hinanden .


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2008 af Suzan3 (Slettet)

du ved at det er en åben kasse, så derfor skal du kun opstille udtrykket for 5 af siderne.

Du får af vide at kassen er dobbelt så lang, som den er bred. dvs. længden er 2x og bredden er x. hvis der ikke står noget om højden kan du vel også bare sætten den til x?

med de betingelser får du i hvart fald udtrykket: 2x*x+2*2x*x+2*x*x

det andet og tredje led står der to foran fordi der er to ens sidder på kassen og det første led er kassens bund.

Forstår du?


Svar #4
08. december 2008 af GG_AY (Slettet)

Jaa , så

Overfladen = 2x*x+2*2x*x+2*x*x      

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2008 af Suzan3 (Slettet)

det må du undskylde... det var selvfølgelig rumfanget jeg ville have opstillet:

2x*x*x=144000cm3

og dette differentieres og sættes lig 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2008 af Suzan3 (Slettet)

men det gælder selvfølgelig kun hvis højden er x og jeg ved ikke hvad du vil sætte højden til på kassen..


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2008 af mathon

bredden sættes til x (dm)

Overfladeareal:
endeflader: 2*h*x
sideflader: 2*h*2x
bund: x*2x = 2x2

Ov = 2x2 + 2h(x+2x) = 2x2 + 2h*3x = 2x2 + h*6x

V = h*x*2x = h*2x2 = 144
h*2x2 = 144
h = 144/(2x2)
h = 72/x2  som indsættes i udtrykket for Ov

Ov(x) = 2x2 + (72/x2)*6x = 2x2 + 432/x

Ov(x) = 2x2 + 432/x

Ov'(x) = 4x - 432/x2

ekstrema kræver
Ov'(x) = 4x - 432/x2 = 0

4x - 432/x2 = 0  gang med x2 på begge sider........................


Skriv et svar til: Det haster virkelig !! Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.