Kemi

pH i ækvi. : O

08. december 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=610826#611122
 

Nogen der ved om dette er rigtigt regnet?

vh. Line : ) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2008 af mathon

"Vi har 10 mL ascorbinsyre med styrken 0,1 M. Vi tilsætter 10 mL demi-vand. Dernæst foretager vi en potentiometrisk titrering, vi titrerer med NaOH 0,1M. Ækvivalenspunktet, her har vi tilsat 12 mL NaOH i det praktiske forsøg."

 

efter tilsætning af 10 mL demi-vand er [HAsc] = 0,05 M

n(HAsc) = (0,020 L)*(0,05 mol/L) = 0,001 mol

n(NaOH) = (0,012 L)*(0,1 mol/L) = 0,0012 mol

dvs.
et overskud på (0,0012-0,001)mol = 0,0002 mol NaOH som befinder sig i rumfanget 32 mL

c(NaOH)slut = (0,0002 mol)/(0,032 L) = 0,00625 M

pOH = -log(0,00625) = 2,20

pH = 14 - 2,20 = 11,8


Svar #2
08. december 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

tak :)) 


Skriv et svar til: pH i ækvi. : O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.