Matematik

Vis af f(t) er 0,3(1-1,1t)e^-1,1t?? HVORDAN!?

08. december 2008 af miss13 (Slettet)

Hej!

Opgave:
Koncentrationen af et bestemt medicinsk præparat i blodet hos en patient er funktion af tiden t.
I en model er denne funktion givet ved:

f(t)=0,3t*e^(-1,1t) , t>=0

Hvor t måles i timer og f(t) i mg/L

Vis, at f'(t)=0,3(1-1,1t)e^-1,1t

det eneste jeg er kommet frem til er at  f'(x) bliver 0,3-0,33*t)*(0,332871)^t, hvordan hænger f(t)=0,3t*e^(-1,1t) , t>=0 og min løsning sammen?

Jeg forstår virklig ikke opgaven :( Nogen der kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Det er lidt svært at udtale sig om på forhånd, men grafen har en karaktistiks kurve, hvor den stiger voldsomt i starten og derefter aftager langsomt, det kunne forklare den. I øvrigt er

f '(t)=0,3*exp(-1-1*t)-0,33*t*exp(-1,1*t), toppunktet ligger i (0,9 , 0.1). Du skal tegne kurven, så får du måske svaret. Een tegning er bedre end 10 forklaringer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2008 af Isomorphician

#0

Brug at:

(fg)' = f'g + fg'


Svar #3
08. december 2008 af miss13 (Slettet)

hmm, er slet ikke med


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2008 af Isomorphician

f = 0,3t

g = e-1,1t


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. december 2008 af dnadan (Slettet)

Med andre ord: Benyt produktreglen:

(h(t)*g(t))'=h'(t)*g(t)+h(t)*g'(t) samt kædereglen: f(g(t))=g'(t)*f'(g(t)) (til e^(-1,1t) - som strengt taget er en sammensat funktion)


Skriv et svar til: Vis af f(t) er 0,3(1-1,1t)e^-1,1t?? HVORDAN!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.