Fysik

Mekanisk energi

09. december 2008 af senadw124 (Slettet)

Jeg skal behandle den mekaniske energi i et tyngdefelt. Hvordan kan jeg gribe dette an?

På forhånd tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2008 af mathon

Emek = Epot + Ekin

Emek = m*g*h + ½*m*v2 = m*g*H = ½*m*V2

hvor
H = hmax
V = vmax
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2008 af mathon

hvor
H = hmax når v = 0
V = vmax når h = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2008 af bboblzs (Slettet)

Desuden kan du komme ind på, at tyngdekraften er en konservativ kraft, hvilket er grunden til, at den mekaniske energi er bevaret, såfremt der ikke er andre kræfter der virker.


Skriv et svar til: Mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.