Matematik

nogle som vil hjælpe

25. oktober 2004 af annef123 (Slettet)
Linjen med ligningen 4y=4x+a er tangent til grafen for f(x)=kvadratrod(x). Bestem a...

Indtil videre har jeg kun isoleret y og skrevet f'(Xo) = 1/(2*kvadratrod(Xo))

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2004 af frodo (Slettet)

måske hvis der havde været en bedre overskrift!!

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2004 af frodo (Slettet)

tangent ligningen kan omskrives til flg:
y=x+a/4

du ved så at f'(x0)=1 <=> x0=?

find derefter atngentligningen og sammenlign med ovenstående udtryk for denne!

Svar #3
25. oktober 2004 af annef123 (Slettet)

får Xo=1/4

hvad mener du med atsammenligne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2004 af frodo (Slettet)

find tangentligningen i punktet P(1/4,f(1/4))

Når du har den, kan du aflæse hvad a/4 er, idet:

t: y=ax+b
a skulle gerne være 1. Det var forudsætningen, og b=a/4

Svar #5
25. oktober 2004 af annef123 (Slettet)

hmm.. får a = 16.. ok, tror måske jeg har gjort det forkert..

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2004 af frodo (Slettet)

ja.. den skal jo være 1. Det var jo på den forudsætning du fandt dit x0

Svar #7
25. oktober 2004 af annef123 (Slettet)

jamen fik mit xo til 1/4

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2004 af frodo (Slettet)

så kan du da heller ikke få a til 16!

Den må da give 1 så..

Svar #9
25. oktober 2004 af annef123 (Slettet)

lavede en fejl, så 16 skal bare glemmes... øhe, har fået f(x)= 1/2 og f'(x)= 1/4... hvad skal jeg så for at finde a?

Skriv et svar til: nogle som vil hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.