Kemi
pH- aldrig 16?
25. oktober 2004 af
Niels (Slettet)
Hvorfor er det man ikke kan lave en opløsning med pH 16 eller -2. Hænger det sammen med vands autropolyse så der simpelthen er en grænse for hvor mange frie H3O+ der kan være?
Svar #1
25. oktober 2004 af frodo (Slettet)
se på koncentrationen af vand i rent vand!
Du har på en liter 1000g vand svarende til en stofmængde på 1000/18,02 mol= 55,49mol
Og koncentrationen af "vand i vand" bliver da 55,49M
Den allerstærkeste syre vil så kunne omdanne så godt som alle vandmolekylerne til H3O+ (en tænkt syre) derved fås pH=-log(55,49)=-1,74
Omvendt kan den stærkeste base omdanne alt til OH-,, og pOH=-1,74 <=> pH=14-pOH=15,74
Du har på en liter 1000g vand svarende til en stofmængde på 1000/18,02 mol= 55,49mol
Og koncentrationen af "vand i vand" bliver da 55,49M
Den allerstærkeste syre vil så kunne omdanne så godt som alle vandmolekylerne til H3O+ (en tænkt syre) derved fås pH=-log(55,49)=-1,74
Omvendt kan den stærkeste base omdanne alt til OH-,, og pOH=-1,74 <=> pH=14-pOH=15,74
Skriv et svar til: pH- aldrig 16?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
