Matematik

Hurtigt simpelt spørgsmål

10. december 2008 af RolandG (Slettet)

F(x) = 2x^2,5

find tangenten for f i punktet P(1,f(1))

Man skal vel finde f´(1) , men hvad giver den når man differencier med 2,5 og ikke et helt tal?


Svar #1
10. december 2008 af RolandG (Slettet)

Er resultatet

f´(x) = 5x^1,5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2008 af dara.online (Slettet)

#1 ja


Svar #3
11. december 2008 af RolandG (Slettet)

kan resultatet give 5x^2,5 - 5x^1,5 + 5 ?

synes det et sjovt resultat, så vil lige være sikker?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2008 af dara.online (Slettet)

#3 nej ... Tangentens ligning hedder y = f(x0) +  f '(x0)(x-x0) med x0=1 ... indsæt værdierne


Svar #5
11. december 2008 af RolandG (Slettet)

kan du ikke lige vise - tak? så kan jeg bedre forstå det.


Svar #6
11. december 2008 af RolandG (Slettet)

y = f(x0) + f '(x0)(x-x0) = 5x^1,5*(x-1)+5 = 5x^2,5 - 5x^1,5 + 5

Kan ikke se det anderledes?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2008 af dara.online (Slettet)

f(1)=2 og f '(1)=5 så i P(1,f(1))=P(1,2) hedder tangentens ligning

y=f(1) + f '(1)(x-1)=2+5(x-1)=5x-3


Svar #8
11. december 2008 af RolandG (Slettet)

mens vi er igang.

F(x) = (x^3+7)e^x

f´(x) = (3x^2)e^x

Korrekt? :) ! så er det alt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. december 2008 af dara.online (Slettet)

#8 nej f '(x)=3x2ex+(x3+7)ex=ex(x3+3x2+7) ... du bruger produktreglen (f*g)'=f'*g+f*g'


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. december 2008 af dara.online (Slettet)

#9 rettelse ... du skal bruge produktreglen (dårligt formuleret af mig :)


Svar #11
11. december 2008 af RolandG (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Hurtigt simpelt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.