Kemi

Et organisk stof ønskes identificeret

11. december 2008 af winmedia (Slettet)

Hej Studieportalen.

Jeg sidder med en opgave her - et organisk stof ønskes identificeret. Jeg får af vide:

Stoffet affarver bromvand (så vidt jeg ved er det så et alken med dbl. binding)

Stoffet reagerer surt i vandig opløsning (kan det passe det er carboxylsyre så??)

Jeg skal forklare hvad disse egenskaber fortæller om stoffets opbygning samt jeg får af vide:

0,124g af stoffet titreres med 20,2mL 0,106M NaOH. Molforholdet ved titreringen er 1:2 - begrund forslag til navn og konstitutionsformel for stoffet.

Håber I kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2008 af mathon

empirisk formel: CnH2n-4O4

                                     H2CnH2n-6O4       +       2NaOH   →   Na2CnH2n-6O4   +   2H2O
ækvivalentmængder           1 mol                      2 mol
titreringsmængder       0,0010706  mol          0,0021412 mol
 

M = m/n = (0,124 g)/(0,0010706 mol) = 115,8229 g/mol

CAS-beregning:
solve(SUM({n,2n-4,4}*{12.011,1.0079,15.999})=115,8229,n)

display: n = 3.98227 ≈ 4

konklusion:
C4H4O4
1,4-dicarboxy-buta-2-en

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2008 af mathon

navnefejl

C4H4O4
1,4-dicarboxy-buta-2-en

C4H4O4
dicarboxy-ethen

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/144334


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2008 af blackduck (Slettet)

#1

Hvordan ved du hvilken stofgruppe det ukendte stof tilhører? Det kunne vel være halogeneret osv.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2008 af mathon

...hvis det er halogeneret, affarver det ikke bromvand...


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2008 af Ramses I (Slettet)

Den kan vel også hedde : 2-butendisyre


Svar #7
12. december 2008 af winmedia (Slettet)

Jeg har fået dannet et stof med stofmængden 114 - men da den reagerer surt i vand, er det så ikke "normalt" en carboxylsyre?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2008 af mathon

komma rettes til "dot"

CAS-beregning:
solve(SUM({n,2n-4,4}*{12.011,1.0079,15.999})=115.8229,n)
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. december 2008 af Larsendrengen (Slettet)

det er enten fumarsyre (trans-butendisyre) eller maleinsyre (cis-butendisyre)


Skriv et svar til: Et organisk stof ønskes identificeret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.