Matematik

Enhedscirklens omkreds. hjælp!!!

11. december 2008 af gowri (Slettet)

Hej

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal gøre detaljeret rede for Arkimedes' metode af enhedscirklens omkreds. Det er formlen O=2pi*r. Men hvordan skal jeg bevise det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2008 af Danielras (Slettet)

Måske du kan bruge dette:

http://www.matematiksider.dk/pi_archimedes.html


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2008 af mathon

...det er en almen erfaring,
at
forholdet mellem alle cirklers målte omkreds og målte diameter er konstant.
Konstanten kaldes π.

O/d = π

O = π*d = π(2r) = 2π*r


Svar #3
11. december 2008 af gowri (Slettet)

Tak, men spørger et dumt spørgsmål igen. Hvordan kommer jeg så frem til 2pi, ud fra det formel du gav mig? Altså jeg skal vel vise tallet pi ud fra enhedscirklens omkreds. For har vist, hvordan arkimedes fandt frem til tallet pi vha. polygoner osv. Men her skal jeg vel vise fra omkredsen a enhedscirklen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2008 af mathon

enhedscirklen:
O = 2*π*1 = 2π


Svar #5
11. december 2008 af gowri (Slettet)

okay. tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2008 af richterklanen (Slettet)

Archimedes omskriver og indskriver en cirkel med diameter 1 med regulære n-kanter. Han beregner omkredsen af den ydre og tilsvarende indre polygon, og får på den måde en øvre og en nedre grænse for omkredsen af cirklen, dvs. for tallet pi. Du kan jo selv prøve med et omdkrevet og indskrevet kvadrat. Jo større n er, jo bedre fitter n-kanternes omkreds pi.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2008 af JackDannyK (Slettet)

 #6

Det er ikke helt rigtigt... Archimedes benytter den indskrevne og omskrevne regulære n-kant til at bestemme en nedre og en øvre grænse for cirklens AREAL, der svarer til tallet pi. 


Skriv et svar til: Enhedscirklens omkreds. hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.