Fysik

Det fysiske pendul

14. december 2008 af Sundhedskiosken101 (Slettet)

Hej! <3

jeg sidder og skriver SSO, og jeg vil gerne have opklaret et par spørgssmål omkring det fysiske pendul :):)

Mit fysiske pendul består af en stang, som drejer om dets massemidtpunkt, og et lod for enden.

Når jeg ska beregne svingingstiden bruger jeg T=2π•√(I/(m•g•d)), men har lidt problemer med at bestemme inertimomentet... for det samlede legeme (lod + stang) drejer jo ikke om dets massemidtpunkt, men om STANGENS massemidtpunkt, så her ville jeg tro jeg skulle bruge steiners sætning

I=I_0+m•d^2.

I_0 må være summen af inertimomentet for lodet OG stangen ikke?

Jeg har gået ud fra at m i nævneren under kvadratrodstegnet i svingningstiden er den samlede masse for hele systemet?.

håber virkelig der er nogen der har tid til at hjælpe mig <3


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

I=(T2*M*g*d)/(4*π2), d er afstandet fra centret til omdrejningspunktet, resten kender du


Svar #2
14. december 2008 af Sundhedskiosken101 (Slettet)

jeg skal finde den teoretiske svingningstid, så det går ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Nåh ja, det er vist det samme som paralaketeoremet ikke? Kan dårligt huske det.


Svar #4
14. december 2008 af Sundhedskiosken101 (Slettet)

jo, lige præcis, det er steiners sætning :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Uden at være sikker, så mener jeg at huske noget i retning af I = Icm+m*r, mere ved jeg ikke om det for nærværende


Skriv et svar til: Det fysiske pendul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.