Fysik

konstant

14. december 2008 af Line55 (Slettet)

Når man løser denne y' = -kN

får man denne:

N(t) = ce^-kt,  

kan man kalde c en vilkårlig konstant??


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Man kalder det en abitrær konstant. det betyder det samme, som vilkårlig og den bestemmes ved at have en begyndelsesværdi.


Svar #2
14. december 2008 af Line55 (Slettet)

er du sikker på at den afhænger af begyndelsesværdi.. det vel ikke den samme konstant som fremkommer ved integration? for den bestemmes netop af begyndelsesværdier..


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2008 af Arctan (Slettet)

#2.

Konstanten c er netop fremkommet i forbindelse med integration.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2008 af Arctan (Slettet)

y' = -ky

⇒ ∫(1/y)dy = ∫(-k)dt

⇒ ln|y| = -kt + c                       (c er en integrationskonstant)

⇒ y = ±e-kt + c = C·e-kt             (hvor vi indfører en ny konstant C = ±ec)


Svar #5
14. december 2008 af Line55 (Slettet)

ejj, er i sikre?? så jeg kan godt skrive at c også ved denne funktion bestemmes begyndelsesværdier i min SRP?


Svar #6
15. december 2008 af Line55 (Slettet)

Vil bare ikke skrive noget forkert i min opgave

Mangler en sidste bekræftelse..


Svar #7
15. december 2008 af Line55 (Slettet)

somebody??


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2008 af anden2806 (Slettet)

c er en konstant med mængde i alle reelle tal, så dermed kan man godt kalde det en vilkårlig konstant. Du kan dog bestemme denne konstant, hvis du har en række N og t værdier.


Skriv et svar til: konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.