Matematik

isolér Renten

14. december 2008 af singapore (Slettet)

jeg bakser med et mat. bevis, hvor jeg skal isolere / udtrykke  renten ifm et annuitetslån.

G(hovedstol), Y(ydelsen), n (terminer)  & r (renten) ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Skriv formlen op. Det er ikke alle der kan huske den.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Den er ikke nem at isolerem men du kan prøve med K/a = ((1+r)n-1)/r. Hvis n ikke er for stor, så kan du prøve dig frem med binomialformlen.


Svar #3
15. december 2008 af singapore (Slettet)

Formlen er G = y * (1-(1-r)^-n/(r))


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2008 af mathon

G = y*(1-(1+r)-n)/r

der findes tabeller
over (1-(1+r)-n)/r


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2008 af richterklanen (Slettet)

Du kan ikke isolerer r i formlen. Du kan: vurdere, gætte og kontrollere. Gæt f.eks. vha. en tabel.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Som sagt er det ikke nemt at isolere renten men med n=3 terminer fås:

r=-3/2+1/2*((√-3*a+4*K))/√a, hvor a er annuiteten og K kapitalen

For større værdier af n kan det også lade sig gøre, men det fylder meget.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

jeg opdagede lige, at jeg har lavet en fejl, kan I se hvilken?


Skriv et svar til: isolér Renten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.