Matematik

differatialregning (hjælp til nogle opg.)

15. december 2008 af lolface666 (Slettet)

Hejsa

Jeg har fået et par opg. i differatialregning for og jeg er gået i stå :(

opg1

a) En funktion f er giver ved f(x)=2x^2,5

     Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

d) En funktion f er givet ved f(x)=(x^3+5)e^x.

     Bestem f'(x).

f) Beregn forholdet mellem arealerne af trekanten ABD og BCD (link til billed af trekant)

http://s520.photobucket.com/albums/w325/addi_333/?action=view&current=trekant.jpg

vh

lolface
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Opgave a) Benyt y=f'(1)*(x-1)+f(1)

Opgave b) Brug produkt reglen. f(x)=g(x) * h(x) så er f '(x) = g'(x)*h(x)+g(x)*h'(x)


Skriv et svar til: differatialregning (hjælp til nogle opg.)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.