Fysik

radianer og grader!!?? - Opgave om Venus

16. december 2008 af malene17 (Slettet)

Hej!

jeg er blevet bedt om at løse følgende opgave:

Bestemme Venus' vinkelhastighed, fart i banen og centripetalacceleration.

Men jeg kan bare ikke få det til at passe.

jeg har fundet at radius r er 108,2*10^6 km og omløbstiden T er 224 døgn og 17 timer og har gjort følgende.

V = (2*pi*r) / T = (2*pi*(108,2*10^6)) / (224*24+17t)  = 126059,83 km/t    -  men det passer ikke til min facitliste som siger at v = 35, m/s^2    -  så hvad er der lige galt?

mht vinkelhastigheden så er den:

w = 2pi / T   =   2pi / 5393km  =0,0012 , men w måles jo i radianer pr. sekund, s^-1, så hvordan skal det lige gøres??  facitlisten siger 3,24*10^-7        

Hjælpen haster!!

VH en forvirret mig!!!


Svar #1
16. december 2008 af malene17 (Slettet)

jeg har vist fundet ud af det med vinkelhastigheden, der skal jo divideres med omløbstiden i sekunder i stedet for timer!

med det med farten kan jeg stadig ikke finde ud af..   


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2008 af anden2806 (Slettet)

Det virker meget underligt, at din facitliste angiver svaret som en acceleration.. m/s^2 er jo enheden for en acceleration. Så måske har du kigget forkert i facitlisten og fundet centripetalaccelerationen i stedet for farten?


Svar #3
16. december 2008 af malene17 (Slettet)

Jeg har også undret mig over det samme, så tænker at det måske er en fejl i facitlisten ja,

men kan det så godt passe at jeg får farten til at være 126059,83 km/t ??

og hvordan er det nu jeg får det til m/s  - Skal jeg dividere med 3,6?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2008 af anden2806 (Slettet)

Du har brugt den rigtige formel så det kan nok godt passe. Jo du dividere bare med 3,6 :)

Har du prøvet at regne centripetalaccelerationen ud for at se om det er den værdi der står i facitlisten?


Skriv et svar til: radianer og grader!!?? - Opgave om Venus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.