Matematik

Er brugen af implikation og biimplikation korrekt?

16. december 2008 af majhes (Slettet)

Hej :-)

Jeg skriver studieretningsprojekt i international økonomi og matematik og har forsøgt at benytte korrekte matematiske symboler. Jeg er dog i tvivl, om jeg har brugt implikation og biimplikatioin korrekt.

Er dette korrekt:

(1) C=C0+c(Y-t*Y)⇔C=C0+cY-ctY⇔C=C0+c(1-t)Y

(2) C=C0+c(1-t)Y og hvis a=c(1-t)Y ⇒ C=C0+aY kunne jeg bruge implikation el. biimpplikation frem for "og hvis"?

(3) f(x) = I1 ⇔ f ' (x) = 1 * I1-1⇔f ' (x) = 1   

Jeg håber, der er nogle, der kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2008 af dnadan (Slettet)

Generelt:

Biimplikation bruges, når der flyttes om på begge sidder af ligningen

Implikation bruges, når der indsættes i en formel eller lignende.

Lighedstegn benyttes, når du kun berører den ene af siderne (fx. (1) her er lighedstegn det bedste og hurtigste at gøre brug af)

(2) ville jeg skrive:

C=C0+c(1-t)Y = aY, hvor a= c(1-t)

(3) benyt implikation => og ydermere hvad er funktionen? Det virker lidt mystisk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Svar #3
16. december 2008 af majhes (Slettet)

Funktionen kaldes bare f(x) = I , hvor I står for investeringer. Det  er en del af en funktion, hvor I indgår som et konstantled, hvor jeg kun skal differentiere denne variabel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Svar #5
16. december 2008 af majhes (Slettet)

Det er hermed gjort!


Skriv et svar til: Er brugen af implikation og biimplikation korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.