Kemi

Beregn pKs

16. december 2008 af Mille_M (Slettet)

Hej..

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig, da jeg lige pt. sidder og er igang med en kemi aflevering om titrerkurver, som vi har lavet forsøg over..

Mit problem er at vi lavede en titrering med en UKENDT SYRE og målte pH, hvor vi derefter tegnede en titrerkurve. Udfra titrerkurven og den målte pH skal jeg beregne pKs, men hvordan skal jeg beregne det??

På forhånd - TAK for hjælpen

Camilla


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2008 af mathon

hvis Vo er det tilsatte antal mL base

du har en afbildning

pH(V) = pKs + log(α*Vo*cs)/((1-α)Vo*cs)

pH(V) = pKs + log(½*Vo)/((1-½)Vo) = pKs

                                                     pKs = pH(½Vo)


Svar #2
16. december 2008 af Mille_M (Slettet)

Tak for hjælpen.. Vil se om det kan hjælpe mig til at komme videre..


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2010 af 215 (Slettet)

 hm.. virker ikke helt for mig.. kunne du hjælp ?


Skriv et svar til: Beregn pKs

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.