Fysik

Newtons 1. lov og ligevægtsstilling.

16. december 2008 af karrina (Slettet)

Hej.

Opfylder en fjeder, der hænger i ligevægtsstilling y=0, Newtons 1. lov? (Et legeme, som ikke påvirkes af kræfter, vil enten ligge stille eller bevæge sig langs en ret linje med konstant fart.)

Og hvornår opfylder en fjeder Newtons 2. (F=m*a)og 3. lov (aktion-reaktion)?
 

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2008 af peter lind

Ja. Det gør den. Tyngdekraften på fjederen ophæves af en kraft fra ophængningen. Lov om aktion=reaktion virker i ophængspunktet. a=0, så 2. lov er også opfyldt.


Svar #2
17. december 2008 af karrina (Slettet)

Okay, men hvilke love okpfylder fjederen så, når den er ustrat og i svingning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2008 af peter lind

F=-kx


Skriv et svar til: Newtons 1. lov og ligevægtsstilling.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.