Matematik

Keplers 2. lov

17. december 2008 af vicci (Slettet)

Begrund at keplers 2. lov er ensbetydende med Areal hastigheden er konstant.

og begrund at denne hastighed kan skrives på formen : Ellipsens arealt divideret med den siderikse omløbstid..

ville være rart hvis nogle kunne hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Ja det er i virkeligheden blot en bekræftelse af loven om vinkelmomentets bevarelse L=rpvinkelret=(r)(mvvinkelret)=(r)*(mωr), læg mærke til formlen v=ω*r, der knytter en lineær hastighed sammen med en vinkelhastighed. Du kan skrive den som en differentialligning, nemlig:

dA/dt = ½*r2*dθ/dt = ½*r*ω2

Den kommer du frem til ved geometriske betragtninger af et differentielt areal ?A. ω er vinkelhastigheden af den roterende linie r, og θ er vinklen fra vandret til et punkt på banen. Vi mangler virkelig grafikmulighed herinde, en tegning siger mere end 10 ord.

Begrundelsen er, at den 2. lov kvalitativt fortæller os, at planeten, som vi betragter (for eksempel jorden) vil bevæge sig langsomst, når den er længst væk fra solen


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. december 2008 af School-Girl (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Keplers 2. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.