Matematik

matematisk model

17. december 2008 af CJN (Slettet)

I Rusland er befolkningstallet de seneste år faldet m. 0,6% om året. Det antages det vil fortsætte. I 2004 var befolkningstallet 142,2 mio.

1)Opstil en matematisk model der beskriver udviklingen i Ruslands befolkningstal efter 2004:

f(x) = 142,2 * 0,994x    Er den ok?

2)Hvor mange år går der før befolkningstallet er aftaget m. 10%:

Hvad gør jeg her? Et hint?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2008 af peter lind

1. er rigtig.

2. Løs ligningen f(x)=142,2*0,9. I denne ligning kan du forkorte de 142,2 ud. Tag derefter logaritmen på begge sider af lighedstegnet.


Svar #2
17. december 2008 af CJN (Slettet)

Det forstår jeg ik? Hvad skal jeg sætte den lig med? Hmm..


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2008 af Dynin (Slettet)

f(x)=142,2*0,9 ⇔ 142,2 * 0,994x=142,2*0,9 ⇔ 0,994x=0,9 ⇔ .................................................


Svar #4
04. januar 2009 af CJN (Slettet)

Hmm.. så får jeg

f(x) = 142,2 * 0,90 x = 0

                         0,90 x = 142,2

                     x*log(0,90)=log(142,2)

                                 x=log(0,90)/log(142,2)

                                 x= -0,0212538...

Hvordan hænger det sammen... Hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2009 af peter lind

f(x) = 142,2 * 0,994x =0,9*142,2 <-> 0,994x =0,9


Skriv et svar til: matematisk model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.