Matematik

matematisk model

17. december 2008 af CJN (Slettet)

I Rusland er befolkningstallet de seneste år faldet m. 0,6% om året. Det antages det vil fortsætte. I 2004 var befolkningstallet 142,2 mio.

1)Opstil en matematisk model der beskriver udviklingen i Ruslands befolkningstal efter 2004:

f(x) = 142,2 * 0,994x Er den ok?

2)Hvor mange år går der før befolkningstallet er aftaget m. 10%:

Hvad gør jeg så her?  Hjælp...
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2008 af Isomorphician

1) 100 % - 0,6 % = 1 - 0,006 = 0,994, så den er ok!

2) Løs:

142,2*0,90 = 142,2*0,994x


Svar #2
04. januar 2009 af CJN (Slettet)

x= 0,0571188579...

Eller??


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2009 af Isomorphician

Nej.... Vis dine udregninger.


Svar #4
04. januar 2009 af CJN (Slettet)

142,2*0,90 = 142,2*0,994x

0,90=0,994x

x= log(0,994)/(log(0,90)

x= 0,057118...


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2009 af Isomorphician

0,90 = 0,994x <=>

log(0,90) = x*log(0,994) <=>

log(0,90)/log(0,994) = x


Svar #6
04. januar 2009 af CJN (Slettet)

x =17,5 år ?

Så har jeg bare vendt det hele helt forkert :-/


Skriv et svar til: matematisk model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.