Fysik

Spørgsmål: Bølgelængde!

17. december 2008 af Alloo (Slettet)

Sidder fortsat og terper mht. til prøven i morgen, men er stødt på et problem:

En elektron er bundet til en metalplade med så stor energi, at der kræves 2,8eV for at løsrive den fra pladen.

- Kan lys med bølgelængde 528 nm klare dette?

- Hvad er den største bølgelængde, som kan klare løsrivelsen (jeg bruger bare lambda top, ikke?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal udregne energien for en foton med bølgelængden 528nm til første spørgsmål. Og i det andet spørgsmål skal du blot antage, at du har en foton med energien 2,8eV og så finde bølgelængden for denne.


Svar #2
17. december 2008 af Alloo (Slettet)

ok :-)

1.

Efoton=h·f=6,63·10-34Js·(3,00·108m/s / 528·10-9m)=3,77·10-19J=2,35eV Så NEJ til dette spørgsmpl.

2.

2,8eV=4,48·10-19J

4,48·10-19J=6,63·10-34Js·(3,00·108 m/s /λ)⇔λ=443,42nm


Svar #3
17. december 2008 af Alloo (Slettet)

hmm lig et spørgsmål til:

Pladen belyses med lys med en bølgelængde på 345,2nm. Hvor stor hastigheden forlader elektronerne pladen med?


Skriv et svar til: Spørgsmål: Bølgelængde!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.