Fysik

enheder frem og tilbage micro vs. milli

17. december 2008 af qwerty9876 (Slettet)

Hvad enhed vil

mV * mA  blive?

milli watt eller micro watt

er stødt ind i problemmet da milli jo Modsvare 10 i -3., så milli gange milli burde  modsvare 10 i -6. Altså micro. Omvendt virker det utrolig logisk at måle effekt i samme enhed som spændingsfaldet og strømstyrken.

Er der ikke en praktisk orienteret fysikker der kan hjælp med det her enheds sjov?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2008 af mathon

1 µW = 10-6 W

fx.
P = (6 mV)*(3,4 mA) = 20,4*10-6 W = 2,04*10-5 W

hvad er problemet ellers?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2008 af juventuz (Slettet)

ellers så husk, at milli=10-3, hvorfor der faktisk står

10-3 V *10-3 A=10-6 W


Skriv et svar til: enheder frem og tilbage micro vs. milli

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.