Fysik

energi

28. oktober 2004 af skallerup (Slettet)
For at kunne lave kaffe skal man opvarme 0,8 L vand fra 8 grader til 100 grader. Hvordan udregner man meget energi der skal bruges til det?? Help :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2004 af Peden (Slettet)

1) Åbn bogen

2) Q = m * c * deltaT
Q = 0.8kg * 4180j/kg*k *(100-8)

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2004 af JulieJense (Slettet)

Det vil måske være en fordel om du regnede i grader C i stedet for kelvin. Så hedder c-værdien:
c = 4,18kJ/(g*[grad]C) og ikke
c = 4180j/(kg*k)
Så går dine enheder nemlig ud med hinanden til sidst ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2004 af JulieJense (Slettet)

Lige en rettelse til mig selv i #2:
c = 4,18J/(g*[grad]C)

Sorry!

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2004 af Peden (Slettet)

Stumpen, celcius eller kelvin, det er da flintrende ligegyldigt her.

Der er tale om en tilvækst, så celcius og kelvin er det samme.

Skriv et svar til: energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.