Kemi

omskrive formlen

19. december 2008 af seriøs (Slettet)

jeg skal omskrive formlen og lave en beregning af formelmasserne for følgende salte:

Magnesiumsulfat-vand(1/7)

Beregning af formelmasserne må vel bare være atomvægten?

MgSO4 + H2O   -->  MgSO4 +  ?   (Hvad skal jeg indsætte her for 1/7) ??

m(Mg) = 12 x 2 =24 u

m(S) = 16 x 2 = 32 u

m(O) = 6 x 2 = 12 u

atomvægten : 24 u + 32 u + 12 u = 68 u  

På forhånd tak :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2008 af mathon

Magnesiumsulfat-vand(1/7) = MgSO4*7H2O = (120,37+7*18,02) g/mol =


Skriv et svar til: omskrive formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.