Matematik

at isolere en variabel i cas-værktøj

20. december 2008 af strangers

Godmorgen

Hvis jeg nu ville isolere en variabelen x i følgende udtryk:

3x5+4x4-3x3-2x = f

og skulle gøre det vha. cas-værktøjet TI interactive, så giver den mig følgende:

x*(20*(x)8 - 3x2 - 2=f

Jeg ved ikke engang hvad jeg kan gøre med ovenstående..

Hvorimod hvis jeg ville det samme, med en 2.gradsligning (dvs isolere en variabel), så gør den det fint:s

Er der nogle der kan udpensle hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2008 af mathon

                                           

                                             expand(solve(3x^5+4x^4-3x^3-2x = f,f))


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2008 af mathon

OK isolere x

                                 expand(solve(3x^5+4x^4-3x^3-2x = f,x))


Svar #3
20. december 2008 af strangers

Hej mathon

Jeg har prøvet det du sagde med udtrykket:

expand(solve(-((x)3 - 3*()3 + 9*x + 5=f, x))

men dette giver:

(x)3 + 3x2 - 9x=5 - f

Skal jeg så bare smide 5 på den anden side:

(x)3 + 3x2 - 9x=5 - f---------> -(x)3 - 3x2 + 9x+5= f

?

Endnu engang tak mister mathon. Jeg ønsker dig inderligt en glædelig jul!!!!!!!!!


Svar #4
20. december 2008 af strangers

Eller ved følgende:

expand(solve(10.8x3 - 2.4x2 - 3.6x - .8=f, x)) så fås:

(x)3 - .222222x2 - .333333x=.092593*f + .074074

Hvorledes kan jeg arbejde videre med ovenstående?


Skriv et svar til: at isolere en variabel i cas-værktøj

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.