Fysik

Kinetisk energi for trans.- og rot. bevægelse.

03. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med at anlysere følgende eksempel.

Forestil jer et spil pool. Der tildeles backspin på stødballen, så der gælder vcm≠Rω, hvilket er betingelsen for backspin, da stødballen ellers ville rulle uden at glide. I situation 1 vil vcm,1 have en værdi større end 0, mens ω vil være med til at bremse den. Nu rammer stødballen en anden ball med vcm,2=0, som derfor får tildelt ind hastighed. Det er et centralt stød og der er impulsbevarelse og der ses bort fra al modstand, derfor er vcm,1=0 lige efter stødet, mens ω stadig vil have en værdi større end 0. Efter stødet ville kugle 2 have en hastighed, v'cm,2 men kugle 1 (stødballen) vil nu også have en hastighed v'cm,1.

Mit spørgsmål er, hvad er  vcm,1 inden den rammer kugle 2, da denne bremses og hvad er v'cm,1 (der er tildelt et mærke for at markere at hastigheden er en anden) , v'cm,2?

Jeg går ud fra at følgende formel vil være til hjælp:

K=½Mvcm2+½Iω2.
Hvor I=2/5MR2

Al relevant hjælp modtages. Evt. ideer til at komme videre med problemet. Det der driller mig mest, er at få skrevet et udtryk for hastigheden af kugle 1 som bremses.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Kuglernes fælles massemidtpunkt forsætter lige ud. Jeg aner ikke hvad backspin og pool er


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2009 af klotte (Slettet)

http://en.wikipedia.org/wiki/Backspin

følg link i dette


Svar #3
03. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#1følgende link viser hvad backspin er, og er et godt eksempel på den situation jeg efterlyser. http://www.youtube.com/watch?v=lyI95xuCrAc&feature=related

#2 Der står ikke noget jeg kan bruge.


Svar #4
22. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

En lille fejl er at al modstand netop ikke negliceres som jeg sagde i #0


Skriv et svar til: Kinetisk energi for trans.- og rot. bevægelse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.