Matematik

Integrering uden CAS

04. januar 2009 af LarsA (Slettet)

Efter lidt ferie sidder min hjerne fast

Jeg har tænkt på mange måder hvordan jeg kan løse disse ligninger

1. integralet af x^2/((x^3+1)^2) dx

2. integralet af (x+2)/(x^2+4x+5) dx mellem intervallet 1 og 0

Håber nogen kan hjælpe

Mvh Lars


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2009 af DennisDeH (Slettet)

Del funktionerne op i et par mindre, sammensatte funktioner, og integrer på vanlig vis ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Substitution i begge.

1. Sæt t=x3+1

2. Sæt t=x2+4x+5.

Substitution virker nær nævnerens differentialkvotient er en konstant gange med tælleren.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2009 af mathon

1.  t = x3+1 og dermed 3x2dx = dt

     ∫x2/((x3+1)2)dx = ∫1/((x3+1)2)x2dx = (1/3)*∫1/((x3+1)2)*(3x2dx) = (1/3)*∫1/t2dt = -(1/3)*(1/t) + k 

     som ved tilbagesubstitution
     giver

                                                          -1/(3(x3+1)) + k


Svar #4
04. januar 2009 af LarsA (Slettet)

Mathon hvordan var det at du gik fra

∫1/((x3+1)2)x2dx = (1/3)*∫1/((x3+1)2)*(3x2dx)

og fik 1/3?

Mvh Lars

Men ellers ser det godt ud, det begynder at demre.

Tak for hjælpen alle sammen


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2009 af mathon

der er brug for 3x2 men haves kun x2

x2 omskrives derfor til (1/3)*(3x2)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2009 af mathon

2.
se
http://peecee.dk/upload/view/147890


Skriv et svar til: Integrering uden CAS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.