Matematik

Bakteriekulturs vækst med differentialligning og noget integrale

06. januar 2009 af Aarhusdk (Slettet)

Det er opgave 7b, som jeg bare ikke kan få startet på.

På forhånd tak, hvis der er en klog, venlig sjæl, der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Hvilken opgave 7b? Vi kan umuligt hjælpe dig uden at se opgaven.

Men mit bud, ud fra oplysningen om bakteriekulturs vækst er, at du skal have fat i logistiskvækst.


Svar #2
06. januar 2009 af Aarhusdk (Slettet)

Jeg ved ikke, om opgaven kom med,så jeg prøver lige at uppe den igen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2009 af NejTilSvampe

 opg. 7b? :D:D:D:D:D der må du lige uddybe dig xD


Svar #4
06. januar 2009 af Aarhusdk (Slettet)

Heh. Der er lige lidt problemer med vedhæftningen, kan jeg se.

Jeg smider lige et link til et billede af opgaven så.

http://img255.imageshack.us/my.php?image=unavngivetqn3.jpg

På forhånd tak, igen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2009 af dnadan (Slettet)

a) Benyt seperation af de variable og bestem konstanten ved brug af dit punkt


Svar #6
06. januar 2009 af Aarhusdk (Slettet)

Jeg må blankt erkende, at vi aldrig har haft om seperation. Jeg har lige fundet lidt på nettet omkring det, men jeg kan ikke rigtig se fidussen i det uden en forklaring.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. januar 2009 af dnadan (Slettet)

dy/dt=g(t)*y <=> ∫1/y dy = ∫g(t) dt(selve seperations delen, resten er integrering samt isolering) <=> ln|y|=ln(t+(√(t2+1))+k <=>(grundet punktet er y>0 hvorfor numerisk udelades) y=eln(t+(√(t2+1))+k =.... (kald ek for c til sidst)

- Det kræver træning at kunne regne med dette, men det kommer :-)


Svar #8
06. januar 2009 af Aarhusdk (Slettet)

Tak for svaret. Jeg vil lige prøve mig frem efter den metode :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. januar 2009 af dnadan (Slettet)

#8 Mener faktisk, at den opgave var en extra opgave, som min daværende lærer bad mig om at løse, eller også er det bare én, der til forveksling ligner den :-)

- Men hvis I endnu ikke har haft om seperation af de variable virker det mærkeligt, at I har fået tildelt en sådan opgave, som kun kan løses med kendskab til denne løsningsmetode,.

- Hvis der forekommer problemer, skriv da herinde(samme indlæg), så må vi lige kigge på det :-)


Svar #10
06. januar 2009 af Aarhusdk (Slettet)

b) Bestem ved hjælp af grafregneren de værdier af t, for hvilke antallet af bakterier
er større end 1 million.

Jeg har fået kogt udtrykket ned til: y = t + √(t2+1) + 999

Men så vidt jeg kan se, når jeg skriver den ind på TI-89, så er det en ret linje, hvilket betyder, at det vil tage lang tid, før bakteriekulturen er på 1 mio, og den vil heller ikke komme under det igen.


Skriv et svar til: Bakteriekulturs vækst med differentialligning og noget integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.