Fysik
Kugle i væske - Gnidnigskraft, opdrift og meget mere
30. oktober 2004 af
*A* (Slettet)
Sidder og har ldit problemer med en fysik opg.
En kugle befinder sig i en væske. Kuglen er ophængt i en tråd der over en letløbende trisse er forbundet med et lod. Når massen af loddet er tilstrækkelig lille vil kuglen bevæge sig nedad i væsken med en konstant fart.
Vi har så fået givet nogle værdier for kuglens fart og loddets masse som der kan laves lineær regression på.
Der er en del underspørgsmål men det er kun det sidste jeg har problemer med, men jeg fortæller lige kort de andre for at det forstås hvad der lægges op til
Jeg har fundet loddets masse når kuglen hænger stille
Jeg har fundet Fopdrift på kuglen
Jeg har bestemt kuglens masse. (Ved at gå udfra at når kuglen hænger stille er Ftyngde=Fopdrift+Flod)
Problemet er dette spørgsmål:
Når kuglen bevæger sig gennem væske er den påvirket af en gnidnigskraft fra væsken hvis størrelse F er bestemt ved F=k*v hvor k er en konstant
Så snart jeg har Fgnid er det fint nok, men jeg er ikke sikker på hvordan jeg finder Fgnid. Skriver jeg så bare Ftyngde + Fgnid=Fopdrift+Flod og isolerer Fgnid?
En kugle befinder sig i en væske. Kuglen er ophængt i en tråd der over en letløbende trisse er forbundet med et lod. Når massen af loddet er tilstrækkelig lille vil kuglen bevæge sig nedad i væsken med en konstant fart.
Vi har så fået givet nogle værdier for kuglens fart og loddets masse som der kan laves lineær regression på.
Der er en del underspørgsmål men det er kun det sidste jeg har problemer med, men jeg fortæller lige kort de andre for at det forstås hvad der lægges op til
Jeg har fundet loddets masse når kuglen hænger stille
Jeg har fundet Fopdrift på kuglen
Jeg har bestemt kuglens masse. (Ved at gå udfra at når kuglen hænger stille er Ftyngde=Fopdrift+Flod)
Problemet er dette spørgsmål:
Når kuglen bevæger sig gennem væske er den påvirket af en gnidnigskraft fra væsken hvis størrelse F er bestemt ved F=k*v hvor k er en konstant
Så snart jeg har Fgnid er det fint nok, men jeg er ikke sikker på hvordan jeg finder Fgnid. Skriver jeg så bare Ftyngde + Fgnid=Fopdrift+Flod og isolerer Fgnid?
Svar #1
30. oktober 2004 af Peden (Slettet)
Hvis jeg forstår opgaven så ja.
Du skal bruge det lille vink med at kuglen har en konstant fart, altså er F_res lig med 0. (Inertiens lov)
Du skal bruge det lille vink med at kuglen har en konstant fart, altså er F_res lig med 0. (Inertiens lov)
Svar #3
10. oktober 2005 af Anna18 (Slettet)
et spørgsmål til dette:
Jeg har bestemt kuglens masse. (Ved at gå udfra at når kuglen hænger stille er Ftyngde=Fopdrift+Flod)
Hvad er F-lod lig med?
Jeg har bestemt kuglens masse. (Ved at gå udfra at når kuglen hænger stille er Ftyngde=Fopdrift+Flod)
Hvad er F-lod lig med?
Svar #4
10. oktober 2005 af Anna18 (Slettet)
Hm.. Nu tror jeg måske jeg har fundet ud af det...
Er det her rigtigt:
F-t,kugle = F-t,lod + F-op
<=>
m-kugle = F-t,lod/g + m-lod
Er det her rigtigt:
F-t,kugle = F-t,lod + F-op
<=>
m-kugle = F-t,lod/g + m-lod
Skriv et svar til: Kugle i væske - Gnidnigskraft, opdrift og meget mere
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
