Fysik

Et spørgsmål

07. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Da begyndelseshastigheden er lig 0 m/s må den mekaniske energi være bevaret, hvis Ekin=¦ΔEpot¦

Hvorfor det? Kan bare ikke se det...


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Mangler der ikke noget? I et isoleret system, der altså ikke påvirkes af ydre kræfter, og hvor der ikke er friktion, er energien altid bevaret. Det kan skrives ?Epot+?Ekin=konstant . Det er en af de vigtige bevarelsesætninger i fysikken.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. januar 2009 af mathon

...hvis der kun optræder to energiformer

Emek = Ekin + Epot

Emek = Ekino + Epoto      indices o betyder begyndelsesværdier

Emek = Epoto                       da Ekino = 0

den samlede mængde energi er altså konstant lig Epoto

Emek = Epoto = -ΔEpot  + Epot 

-ΔEpot = Epoto - Epot = Ekin

|ΔEpot| = Ekin


Svar #3
08. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Mange tak for hjælpen til jer begge :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#! Rettelse. Jeg ved ikke hvor jeg fik de spørgsmåæstegn fra: ?Epot+?Ekin=konstant. Der skal selv selvfølgelig stå ?Epot+ΔEkin=konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2009 af mathon

Erik brug Δ i 2. linje


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja irriterende, der bliver ved at poppe et spørgsmålstegn op, jeg trykker ellers på ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ha, ha nu har jeg fundt ud af det, når jeg trykker på "indsæt svar"-knappen, så ændrer tegnet sig til et spørgsmålstegn. Det må jeg lige lave et indlæg om.


Skriv et svar til: Et spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.